11 may 2011

L'EINA BÀSICA D'ARGENTCAT PER FER ARGENTONA: EL PROGRAMA

FENT POBLE, CONSTRUÏM PAÍS
ARGENTCAT som conscients que estem davant d’uns temps difícils per a tothom i també per a l’Ajuntament. Per això no farem grans promeses que després no puguem complir. El nostre projecte es basa en el realisme, la transparència i l’honestedat.
Ara més que mai es necessària una regeneració democràtica basada en una major participació de la ciutadania. La participació és una eina bàsica sense la qual no es pot portar a terme una acció de govern eficient. I necessitem una gestió més productiva dels recursos públics per tal de satisfer les necessitats dels ciutadans en l’accés als serveis bàsics.
La nostra prioritat és millorar la qualitat de vida de les persones i assegurar la màxima cohesió social. L’equitat serà un dels principis bàsics de la nostra acció de govern en un context econòmic que preveiem difícil, per això caldrà afavorir la creació de riquesa, ocupació i atracció de la nostra vila.
I per fer això ARGENTCAT disposa de gent competent, amb experiència en la gestió municipal i en l’àmbit privat, gent de confiança i amb molta il•lusió, gent que suma per Argentona i que treballa per construir una Catalunya independent.
El proper dia 22 de maig tindrem, un cop més, l’oportunitat d’escollir a les persones que ens representaran a l’Ajuntament. A ARGENTCAT hem unit esforços, persones i partits que compartim una idea de poble i una identitat de país. Però no ho podem fer tot sols, necessitem seguir sumant.

Dóna’ns el teu suport. Vota ARGENTCAT.

Maig de 2011
argentcat.blogspot.com

UNA ADMINISTRACIÓ RIGOROSA, EFICIENT I PROPERA

1.- És indubtable que els ens locals en el proper mandat han d’afrontar un ajustament de la despesa corrent, de la inversió i una acurada racionalització dels recursos. En aquest context, Argentcat donarà prioritat a la despesa que promogui l’activitat econòmica local i la destinada als serveis socials, com a mesura que fomenti l’ocupació i la cohesió social, perquè la qualitat de vida de les persones és el més important.

2.- Implantarem una gestió més eficient de l’Ajuntament que tingui com a objectiu l’optimització dels recursos públics per assolir una millor qualitat de vida pels ciutadans. Volem un Ajuntament molt més orientat al servei del ciutadà. Volem una administració propera i àgil. Volem parlar de productivitat establint una organització basada en objectius.

3.- Promourem davant d’altres administracions propostes per mancomunar serveis i gestionar de forma centralitzada compres de productes i serveis per tal de guanyar economies d’escala que permetin estalvis significatius.

PROMOCIÓ ECONÒMICA SINGULAR i EFICAÇ

4.- En un món globalitzat com l’actual, els territoris i municipis només poden competir des de la singularitat. A Argentona li cal un producte turístic local diferenciat i ben gestionat, que englobi les potencialitats locals lligades a l’entorn paisatgístic i arquitectònic, a la cultura i a la pròpia història. I només ho podem fer mitjançant la col•laboració publicoprivada.

5.- El model comercial d’Argentona s’ha d’articular a través d’una pluralitat d’oferta comercial que garanteixi el dret a una compra de proximitat variada, còmoda i amb preus competitius i que incorpori una oferta singular suficientment atractiva per captar compradors de fora. El motor d’aquest model és el binomi mercat municipal i gran supermercat localitzat en el nucli urbà i que afavoreixi l’eix Plaça de Vendre - Velcro.

6.- Cal desenvolupar un Pla de mobilitat i aparcament. Entre d’altres qüestions, s’ha de facilitar l’accés al centre canviant el sentit d’alguns carrers i millorant la senyalització de les zones d’aparcament. Ha d’haver una gestió de les places d’aparcament perquè funcionin realment com a places de rotació.

7.- S’ha de planificar el model comercial en el veïnat de Sant Miquel del Cros. El projecte del nou ARE ha d’incloure la possibilitat de desenvolupar un supermercat mitjà (400 m2) que actuï com a motor per a la resta de serveis comercials del barri.

8.- Cal engegar polítiques actives de captació d’empreses perquè instal•lin la seva activitat a Argentona. Hem de fomentar els canvis urbanístics necessaris, a les zones industrials actuals, per adequar-les a les necessitats reals de les empreses.

9.- Vetllarem per la formació i la inserció laboral de les persones desocupades, amb especial atenció als col•lectius amb risc d’exclusió social, i també d’aquells que tenen una integració més difícil al mercat laboral: joves, dones i majors de 45 anys. Caldrà potenciar l’actual borsa de treball del SEMPRE.

UNA OFERTA CULTURA RICA

10.- Les activitats culturals de les entitats constitueixen un veritable patrimoni cultural per Argentona al que donarem suport. L’Ajuntament ha de coordinar el seu dinamisme i els hi ha de donar veu. Fomentarem i vetllarem per l’aplicació del Catàleg de patrimoni.

11.- La Sala ha de ser un centre neuràlgic de formació i de manifestacions artístiques, però primer hem de buscar una solució de gestió que permeti combinar amb equilibri que la Sala sigui aquest centre neuràlgic, que sigui una eina per a l’ús local i que es pugui gestionar amb un pressupost assumible per l’Ajuntament. Aquesta solució passa per una gestió publicoprivada.

12.- Consolidar l’eix cultural entre Can Doro, la Plaça de Vendre i la de l’Església. Aquest eix ha d’incloure una oferta cultural i lúdica a partir de la casa Puig i Cadafalch, el Museu del Càntir, l’Arxiu Municipal, la col•lecció de puntes, així com la creació d’un mercat ocasional d’artesans i ceramistes a la Plaça de Vendre.

EDUCACIÓ I PARTICIPACIÓ DE LA CIUTADANIA

13.- No entenem l’eficiència sense transparència i participació. A nivell polític, s’han d’establir els mecanismes que facin possible el treball i l’aportació real i útil de tots els regidors de govern i oposició. A nivell de ciutadania, impulsarem el desenvolupament del pla director de participació i donarem vida i veu als consells de participació

14.- És urgent realitzar i intervenir en una bona planificació escolar del municipi, ordenant els espais escolars i tenint en compte la importància de l’èxit educatiu per a tot l’alumnat, oferir cicles de Formació Professional, escoles de pares i mares i la formació permanent al llarg de la vida.

15.- És urgent revisar l'ús que s'està donant als espais per a joves i treballar conjuntament amb el màxim d'agents involucrats per anar més enllà de la simple obertura d'instal•lacions. Impulsar el Consell de Joves serà una bona fórmula.

GESTIÓ SOSTENIBLE DEL TERRITORI

16.- Una de les nostres prioritats és aprovar, mitjançant un procés participatiu i amb el màxim consens polític i social, el pla general d’ordenació urbana d’Argentona. El POUM ha de permetre un desenvolupament racional, equilibrat i sostenible de territori i la protecció dels recursos naturals i agraris.
17.- Som contraris a la construcció de la Ronda de Mataró en els termes de l’actual projecte adjudicat. Donem ple suport a la proposta de la coordinadora Preservem el Maresme pel reduït impacte sobre el territori i pel fort estalvi que suposa.
18.- Trobarem una solució per a can Doro. Això s’haurà de fer superant posicions tancades al diàleg i amb el màxima participació i consens. Treballarem per a disposar a mig termini d’un can Doro on aniria la biblioteca municipal.
19.- Executar el pla de reforma i millora del veïnat de Sant Miquel del Cros provinent de la Llei de Barris. No podem acumular més retards en la implantació d’aquest pla. Al mateix temps caldrà obrir i acondicionar els espais de la zona esportiva de les Ginesteres, arrenjar (arranjar) els desperfectes de les voreres i incrementar la freqüència de neteja dels carrers a Madà i accelerar els processos de recepció de les urbanitzacions.

20.- Màxima protecció del marge esquerre de la riera, incorporant la zona forestal al parc natural de Montnegre-Corredor i assegurant la màxima protecció de la zona agrícola. Cal també tancar definitivament la pedrera de la Feu i restaurar la zona afectada.

21.- Millorar la gestió dels residus, potenciar la seva minimització i la recollida selectiva porta a porta i l’ús de la deixalleria. Volem replantejar el sistema actual de taxa per generació perquè no s’ha aplicat correctament, no ha resultat eficient i la majoria de la població no se l’ha feta seva.